• وبلاگ : سراي انديشه
  • يادداشت : فصل الخطاب رهبري (دام ظله )
  • نظرات : 3 خصوصي ، 12 عمومي

  • نام:
    ايميل:
    سايت:
       
    متن پيام :
    حداکثر 2000 حرف
    كد امنيتي:
      
      
     
    + فاطمه 

    سلام

    اگر اشتباه از سوي ولي فقيه قابل اثبات باشد چطور؟ حتي اگر به دلايل حكومتي يا سياسي مراجع ذيربط چون خبرگان رهبري در اين زمينه عملي انجام ندهند، باز هم لزوم تبعيت از فرمايشات رهبري به قوت خود باقي است؟

    اگر فردي به حكم عقل به عدالت ولي فقيه شك كند تكليفش چيست؟

    در سخنان ديروز رهبري چندين اشتباه منطقي وجود داشت كه عدالت ايشان را به چالش مي كشد... البته در فرصتي نقل مي كنم شايد توضيح قاتع كننده اي وجود داشته باشد كه نشان دهد من اشتباه كرده ام اما قبل از ان در صورتي كه برايتان مقدور است دوست دارم پاسخ سوالات بالا را بدانم سپاسگزارم

    پاسخ

    با سلام .يقين شخص صاحب يقين حجت است اما دليل عقلي التزام عملي به دستورات ولي فقيه جلوگيري از هرج و مرج اجتماعي است . يقينا ولي فقيه غير معصوم است و بنا بر همين هم احتمال خطا از ايشان ممتنع نيست اما اگر بنا باشد هر كس به محض تصور خطا از التزام عملي به دستورات ولي فقيه شانه خالي كند قطعا جامعه دچار آشفتگي خواهد شد و در نهايت اين تمام جامعه است كه از اين هرج و مرج متضرر مي شود . اما در مقوله عدم عدالت ولي فقيه ، تشخيص فردي براي فرد محترم است اما تا خبرگان رهبري عدم عدالت ولي فقيه را احراز و اعلام نكند همچنان التزام عملي به فرمايشات ولي فقيه بر ضرورت خود باقي خواهد بود. اشتباه غير از گناه است . اشتباه ناقض عدالت فقيه نيست ، آنچه ناقض عدالت است گناه است و تشخيص آن بر عهده خبرگان رهبري . يقين فرد بر عدم عدالت فقيه هم مجوز بر تخلف عملي و عمومي از ولايت امر نيست چرا كه محذور هرج و مرج را در پي خواهد داشت .