• وبلاگ : سراي انديشه
  • يادداشت : مگر نگفته اند لا اكراه في الدين؟
  • نظرات : 4 خصوصي ، 13 عمومي

  • نام:
    ايميل:
    سايت:
       
    متن پيام :
    حداکثر 2000 حرف
    كد امنيتي:
      
      
     

    به نام خدا

    سلام بر سرور و دلبندم

    در تأييد نظر آن جناب عرض كنم، ملاحظه سياق آيه نشان مي دهد كه اگرچه لحن آيه انشائي است و نه اخباري، اما ناظر به اصل پذيرش دين است و نه اجراي احكام آن. به موجب اين آيه نبايد مردم را در پذيرش اصل دين اجبار كرد. همان طور كه مي دانيد، تمام آيه اين گونه است:

    لا إِكْراهَ فِي الدِّينِ قَدْ تَبَيَّنَ الرُّشْدُ مِنَ الْغَيِّ فَمَنْ يَكْفُرْ بِالطَّاغُوتِ وَ يُؤْمِنْ بِاللَّهِ فقد استَمْسَكَ بِالْعُرْوَةِ الْوُثْقى لاَ انْفِصامَ لَها وَ اللَّهُ سَميعٌ عَليمٌ (بقره/256)

    در پايان نيز حديث قشنگي نقل فرمودي و سخن از دل ما گفتي كه:

    بيائيد مسلمان بودن ديگران را باور کنيم گر چه در برخي از جنبه ها مشکلاتي داشته باشند. بيائيد بر اساس فطرت پاک و خداجوي شان با آنها سخن بگوئيم و از خداوند متعال و روح پيامبر مهربانمان و امامان هدايت و دعاي مستجاب آخرين سفير عشق الهي، مهدي موجود موعود ( عج ) در اين راه ياري بجوئيم و ايمان داشته باشيم که اگر ما درست به وظيفه مان عمل کنيم بندگان خدا از خدا فاصله نخواهند گرفت؛ و آيا ما وظيفه اي بزرگ تر از ايجاد عشق خداي مهربان در قلوب بندگانش داريم؟

    خدا بر توفيقات شما بيافزايد!

    پاسخ

    به نام خدا و با سلام . دوست عزيز و ارزشمندم، از همراهيت سپاسگذارم.اين آيه کريمه در هر دو سوي اِخبار يا انشائي به يک نتيجه منجر ميشود.اگر آيه را اخبار بدانيم معني آيه چنين ميشود: در باور و اعتقاد ديني هيچ جبر و اکراهي نيست ، و اگر انشائي باشد آنگاه معني آيه چنين ميشود : نبايد کسي را در پذيرش باور ديني اجبار و اکراه کرد چرا که باور و اعتقاد اساسا باور پذير نيست .از خدا برايم دين فهمي ، سعه صدر ، اصمينان نفس و توفيق خدمت به او را طلب کنيد .هميشه محتاج دعايتان هستم .