• وبلاگ : سراي انديشه
  • يادداشت : جور ديگر بايد ديد !!!
  • نظرات : 3 خصوصي ، 24 عمومي
  • ساعت ویکتوریا

    نام:
    ايميل:
    سايت:
       
    متن پيام :
    حداکثر 2000 حرف
    كد امنيتي:
      
      
     
    + وروجك 

    سلام .

    جواني هستم 23ساله.

    يه سوال توي بحث حجاب برام پيش اومده نه براي خانومها بلکه براي آقايون شايد خيلي ساده باشه ولي من توش گير كردم.

    حجاب مناسب براي خانومها موجب ميشه که اونها با توجه به شخصيت انسانيشون نه با شخصيت جنسيشون توجامعه حظور پيدا کنند. سوال من در مورد حجاب، ريش و تيپ ظاهري مردهاست. اينرو ميدونم كه از لحاظ شرعي بايد ريش داشته باشم لباس آستين بلند بپوشم و..... و ميدونم كه تيپ مناسب و سنگين شخصيت آدم رو نشون ميده اما موضوع ريش براي من يه چيز حل نشدست. چون از هر كسي ميپرسم ميگه تراشيدنش حرامه . ميخواستم بدونم مگه ريش چيكار ميكنه؟ براي چي بايد ريش گذاشت؟

    راستش وقتي مجموعا محيط وبلاگتون و مطالب جالبتون رو ديدم گفتم شايد بتونم جواب قابل قبولي از شما دريافت كنم. ممنون.

    موفق باشيد.

    پاسخ

    بسم الله الرحمن الرحيم

    دوست عزيزم سلام

    مقدمتان گرامي .

    تراشيدن محاسن يا به قول معروف ريش يك مسئله فقهيه كه البته تا جائي كه من مي دونم در نوع حجاب مرد ذكري از اون نمي شه يعني به پوشش مرد ربطي نداره . در علم فقه، فقيه با مراجعه به اسناد قرآني و روايي ( احاديث ) و بررسي محتواي آن با فرمولهاي مشخصي كه در علم اصول مي آموزد ( كه در حكم علم جبر براي علم رياضي است )پيام يا حكم آن آيه يا روايت را استنباط و استخراج مي كند . پس در علم فقه كلام فقيه بر اساس آنچيزي است كه از آيه يا روايت استنباط مي كند . گاهي برخي از احكام اسلامي دليل كشف شده غير فقهي ( مثل خواص پزشكي ، رواني ، اجتماعي و ... ) ندارد در اين گونه موارد مي گويند از آنجا كه ما اجمالا مي دانيم خدا و پيامبرش حكم بي فايده و بي دليل نمي كنند و از سويي ما هنوز دليي براي منافع آن حكم كشف نكرده ايم در نتيجه به آن حكم عمل مي كنيم تا از منافع قطعي آن حتي اگر بر ما پوشيده باشد بي بهره نمانيم و از سوي ديگر براي كشف منافع و دلائل غير فقهي حكم هم تلاش مي كنيم .

    در ميان فقها برخي تراشيدن ريش را مطلقاً حرام مي دانند و برخي اجتناب از آن را (بنا بر احتياط واجب) دستور مي دهند . برخي تراشيدن قسمتهايي از ريش را به شكلي كه محصول آن بين ما به ريش پرفسوري معروف شده جايز مي دانند و برخي تراشيدن قسمتهاي ديگر را هم اجازه نمي دهند . شما براي بررسي موضوع به رساله مرجعتان مراجعه كنيد تا ببينيد ايشان چه نظري دارند.

    به هر صورت تمام فقها بر اين باورند كه بلند بودن ريش دليلي ندارد بلكه به همين مقدار كه روي صورت سياهي كوچكي ( ته ريش ) هم باقي باشد به نوعي كه مردم نگويند ريش ندارد كافي است .

    در برخي از روايات از قول پيامبر اكرم (ص) آمده است كه فرمودند : محاسن ( ريش ) را نزنيد تا به كفار و يهودي ها شبيه نشويد .

    از اين كه سؤالتان را از برادراتان پرسيديد بي نهايت ممنونم . اميدوارم توانسته باشم جواب اجمالي به سؤالتان داده باشم اگر چه مي دانم ذهن جوان و جوياي شما به اين اكتفا نخواهد كرد .

    در پناه مهربان عالم سربلند باشيد .

    يا حق